Педагогічна рада від 27.11.2013 року

27.11.2013 року в приміщенні дошкільного навчального закладу (ясел-садка) комбінованого тиу № 7 "Орлятко" відбулася педагогічна рада з проблеми: «Моральний розвиток - основа формування та становлення особистості в контексті гуманної педагогіки». Вихователь-методист Гнатенко Л.О. розкрила питання "Витоки моральності. Моральний потенціал в сім'ї". Вона наголосила на тому, що сім'я є традиційно головним інститутом виховання. Те, що дитина в дитячі роки здобуває в родині, вона зберігає протягом усього наступного життя. Важливість родини як інституту виховання обумовлена тим, що в ній дитина знаходиться протягом значної частини свого життя, і по тривалості свого впливу на особистість жоден з інститутів виховання не може зрівнятися з родиною.

Вихователь Сергієнко Н.В. підготувала виступ з проблеми: "Моральні цінності у вихованні сучасної дитини". Вона розповіла, що однією з найгостріших проблем на сучасному етапі його розвитку є падіння моралі, втрати духовних орієнтацій, відсутність потреби у самовдосконаленні, саморозвитку. З цієї позиції основною проблемою виступає реалізація кожною людиною людяності.

/Files/images/novini/pedrada_2/IMG_3878_новый размер.JPG

Педагог Ярмошко Т.П. ознайомила колег з тим, які умови необхідно створити для морального розвитку дошкільника. Адже саме в цей період формуються перші моральні судження й оцінки, моральна поведінка.

/Files/images/novini/pedrada_2/IMG_3880_новый размер.JPG

Вихователь Коваленко Л.А. розкрила суть проблеми: "Моральне виховання дошкільників засобами народної педагогіки". Вона акцентувала увагу педагогів на тому що найважливішим засобом народного виховання є вся народна культура як єдине ціле.

/Files/images/novini/pedrada_2/IMG_3882_новый размер.JPG

Вихователь-методист провела анкетування з педагогами ДНЗ та ділову гру «Створення відповідного виховного простору як умова ефективного морального розвитку особистості дитини».

/Files/images/novini/pedrada_2/IMG_3884_новый размер.JPG

/Files/images/novini/pedrada_2/IMG_3890_новый размер.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 154