Педагогічна рада з проблеми: "Здоров'я дитини в садку та родині"

Турбота про життя та здоров’я – це найважливіша праця педагога. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить їхнє духовне життя, світогляд, розумовий розвиток, міцність знань, віра в свої сили.

В.О.Сухомлинський

25.11.2015р. в дошкільному навчальному закладі (яслах - садку) комбінованого типу № 7 "Орлятко" відбулася педагогічна рада з проблеми: "Здоров'я дитини в садку та родині".

Відновлення в Україні державності, відродження культурно-історичного досвіду та національних традицій висувають завдання гармонійного, цілісного розвитку дитини як особистості, здатної в майбутньому до розв’язання соціальних та економічних проблем державотворення. Повною мірою вирішувати ці проблеми зможе лише фізично і психічно здорова людина, яка веде здоровий спосіб життя, розуміє свою значущість, вміє регулювати свою поведінку і діяльність відповідно до вимог суспільства. Саме тому ще з дошкільного віку необхідно сформувати у дітей культуру здоров’я, створити умови для розвитку компетентної особистості в фізичній, психічній і духовній сферах.

Створення традицій здорового способу життя - це те, що повинно лежати в основі валеологічної роботи в дошкільних навчальних закладах, і те, до чого потрібно прагнути в кінцевому результаті. Навколо дітей з самого раннього дитинства необхідно створювати таке навчально-виховне середовище, яке було б насичене атрибутами, символікою, термінологією, знаннями, ритуалами і звичаями валеологічного характеру. Це призведе до формування потреби вести здоровий спосіб життя, до свідомої охорони свого здоров'я та здоров'я оточуючих людей, до оволодіння необхідними для цього практичними навичками і вміннями.

/Files/images/ansmova_a/DSCN1480.JPG

/Files/images/ansmova_a/DSCN1466.JPG

/Files/images/ansmova_a/DSCN1479.JPG

/Files/images/ansmova_a/DSCN1475.JPG

/Files/images/ansmova_a/DSCN1483.JPG

/Files/images/ansmova_a/DSCN1471.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 195