Ознайомлення з працею дорослих в ДНЗ № 7 "Орлятко"

Серед багатьох завдань дошкільного виховання є одне, зрозумі­ле всім – формування в дітей позитивного ставлення до праці. Програма розвитку дитини до­шкільного віку «Українське дошкілля» визначає працелюбність як одну з базових якостей особистості.

Саме в дошкільному віці формується інтерес до праці і бажання робити корисну справу. Тому так важливо, щоб у цей період дити­на перевтілювалася в будівельника, вчителя, лікаря, архітектора... І, мабуть, найкращий той лікар, який ще в дитинстві турботливо лі­кував свого товариша, кошеня, пташеня чи дерево.

Щоб ознайомити дітей з різноманітними спеціальностями, що існують сьогодні, вихователі застосовують чима­ло форм та методів: бесіди, розповіді, читання художньої літератури, сюжетно-рольові та дидактичні ігри, екскурсії, заняття, виставки малюнків «Ким працює мама і тато?», «Ким я буду в майбутньому?». Тому в нашому дошкільному навчальному закладі відбулася виставка малюнків, в якій взяли участь не тільки малята, а й їхні батьки. Адже саме завдяки повсякденній організованій діяльності дошкільнята засвоюють знання про працю дорослих, і потім в майбутньому оберуть для себе улюблену професію.


Галерея "Ознайомлення з працею дорослих"

Кiлькiсть переглядiв: 158