Родинне свято з батьками «Стрітення» у старшій групі «Волошка»

Коли зима стрічається з весною,

Твердих крижин розгойдується спів,

Пухнастий сніг крихкою пеленою

Мов водоспад сповзає із дахів!

15 лютого 2019 року в ЗДО № 7 «Орлятко» малята разом з батьками святкували чудове свято Стрітення. Це свято в народі вважається святом зустрічі Зими з Весною. Наші малята разом з батьками із задоволенням приймали участь у святковому дійстві.

До діточок завітала господарка Зима, яка пригадала з ними зимові пісні та розваги зі сніжками. Після веселих пісень та ігор діти закличкою покликали весну: «Благослови, мати, Весну закликати, Весну закликати – Зиму проводжати!».

Під ніжну весняну музику на свято завітала Весна, яка запросила малюків на весняний хоровод.

За народним переказом, саме на стрітення, Зима з Весною змагаються, котра з них переможе, та й господарюватиме до кінця місяця. Протистояння Зими і Весни відбувалась у боротьбі за владу над природою в майбутньому. Із цього двобою Весна вийшла переможницею, звичайно ж завдяки підтримці наших батьків та малят.

Але діточки допомогли примирити ці дві пори року заспівали пісню «Стрітення» та виконали таночок, де Зима показала, що вона вже втратила свою силу і дала дорогу весні. Змагання закінчилися перетягуванням канату, після чого Зима покинула свято.

Ведуча згадала ще один звичай на Стрітення – коли всі люди йшли до церкви та святили свічку. Цю свічку називали «стрітенською» і зберігали цілий рік. Вихованці та їхні батьки розповіли вірші про запалення «стрітенських» свічок та також запалили свічечку.

Так, у дружньому родинному колі, діти і батьки хороше провели Зимоньку та зустріли Весну – красну. Не забулися про традицію випікання жайворонків, якими пригостили всіх присутніх в залі. І на завершення розваги у дружньому колі малюки разом з мамами і татусями затанцювали веселий таночок та заспівали чудову пісню «Ми вам бажаємо добра». Адже добро завжди має перемогти зло, принаймні в це потрібно вірити.


Галерея "Родинне свято "Стрітення""

Кiлькiсть переглядiв: 143