Повернутися до звичайного режиму

День соборності України

День Соборності України — це державне свято, що символізує єдність українських земель. 99 років тому на Софійському майдані у Києві було проголошено Акт злуки Української та Західно-Української народних республік.

На базі нашого закладу освіти для дітей середнього та старшого дошкільного віку в цей день були проведені заняття «Єдина навіки країна», під час яких діти ознайомилися з поняттями «єдина», «незалежна», закріпили знання про символи рідної держави. А під час занять із зображувальної діяльності створили власні сюжети на тему «У серці кожної дитини живе любов до України». Кращі роботи були виставлені на однойменній виставці художніх робіт закладу.

По групах пройшли чудові тематичні бесіди: «Соборна мати-Україна – одна на всіх, як оберіг!», «Україна суверенна: від витоків до сьогодення», «Сила країни в єдності народу», «Незалежність починається з тебе» тощо. Вихованці старших груп декламували вірші про рідну неньку Україну.

Виховні заходи, які були проведені з малюками дали можливість дітлахам нашого дошкільного навчального закладу більше дізнатися про ті далекі події. І хоча державі тоді не судилося втримати єдність і незалежність, Акт злуки став реальним втіленням вікової мрії українців про свою суверенну державу.

Кiлькiсть переглядiв: 119