Педагогічна рада з проблеми "Мнемотехніка – технологія ефективного засвоєння інформації та розвитку мовлення в умовах сучасного закладу дошкільної освіти"

.

Відповідно до річного плану роботи дошкільного навчального закладу, з метою різнобічного вивчення проблеми розвитку зв’язного мовлення дітей дошкільного віку, 27.01.2021 року, в дошкільному навчальному закладі в онлайн режимі відбулася педагогічна рада з проблеми: «Мнемотехніка – технологія ефективного засвоєння інформації та розвитку мовлення в умовах сучасного закладу дошкільної освіти». До підготовки та проведення педагогічної ради були залучені: вихователь-методист, Гнатенко Лариса Олександрівна; вихователі Коньоші тетяна Іванівна, Турек Світлана Вікторівна, вчитель – логопед Ковтун Лілія Олександрівна та педагоги закладу. Вихователь – методист Гнатенко Л.О. ознайомила педагогів закладу з використанням прийомів мнемотехніки в розвитку мовлення дітей дошкільного віку. Адже, дошкільний вік - це період активного пізнання навколишнього світу, сенсу людських відносин, усвідомлення себе в предметному і соціальному світі. В результаті у дитини формується сприйняття, розвивається зв’язне мовлення, мовленнєва культура. Але розвиток мови неможливо без розвитку пам'яті. Пам'ять сприяє засвоєнню суспільного досвіду, розширенню зв'язків з навколишньою дійсністю. Дошкільнятам для запам'ятовування і пригадування необхідно використовувати різноманітні методи та прийоми. У цьому допомагають прийоми мнемотехніки, як технології швидкого та ефективного запам’ятовування.

Вихователь Коньоші Т.І, висвітлила питання «Мнемотехніка: використання схем – моделей для навчання дітей описовим розповідям». Турек С.В. поділилася досвідом зі своїми колегами як за допомогою мнемотехніки можна вивчати вірші.Вчитель – логопед, Ковтун Л.О. розповіла як вона під час своєї діяльності використовує мнемотаблиці для роботи над казкою.

Також під час педагогічної ради затвердили орієнтовний план підвищення кваліфікації керівних та педагогічних кадрів ЗДО на 2021 рік.


/Files/images/novini/pedrada_vd_29082014_roku/Screenshot_20210128-130614_Zoom.jpg /Files/images/novini/pedrada_vd_29082014_roku/Screenshot_20210128-131413_Zoom.jpg /Files/images/novini/pedrada_vd_29082014_roku/Screenshot_20210128-132257_Zoom.jpg


Педагоги активно брали участь у педагогічній раді, презентували дидактичний матеріал по мнемотехніці, який виготовили власноруч, тісно співпрацюючи з вихованцями та їхніми батьками, проявили себе як згуртований і дружній колектив. Під кінець педагогічної ради завідувач, Собчук Лілія Володимирівна, підвела підсумок педагогічної ради. Вона подякувала працівникам за старанність і гарну підготовку.


Галерея "Виставка - Мнемотехніка"

Кiлькiсть переглядiв: 112