Творча лабораторія для вихователів старшого дошкільного віку БМТГ з проблеми «Формування соціально-громадянської компетентності дітей старшого дошкільного віку в різних видах діяльності»

25.11.2022 року на базі Білоцерківського ЗДО № 7 "Орлятко" в онлайн-форматі відбулася творча лабораторія для вихователів старшого дошкільного віку закладів дошкільної освіти БМТГ з проблеми «Формування соціально-громадянської компетентності дітей старшого дошкільного віку в різних видах діяльності». Основи соціально-громадянської компетентності закладаються в дошкільному віці і є передумовою для подальшого розвитку соціальної та громадянської компетентності в Новій українській школі. Державний стандарт дошкільної освіти зазначає, що у старших дошкільників має бути сформована соціально-громадянська компетентність.

Вихователь-методист закладу, Гнатенко Лариса Олександрівна, ознайомила професійну спільноту щодо «Формування соціально-громадянської компетентності дітей дошкільного віку в різних видах діяльності».

Вихователь закладу освіти, Рось Діна Іванівна, поділилася інформацією з досвіду своєї роботи щодо роботи ЗДО та батьків у формуванні патріотизму в дітей дошкільного віку. Напрацювання Рось Д.І. допоможуть колегам систематично і планомірно здійснювати освітню роботуз питань формування національно-патріотичного виховання у роботі з батьками.

Педагог закладу, Василенко Любов Василівна, розкрила питання «Психологія воєнного часу: що робити з війною всередині нас». Вона надала дієві поради педагогам, як потрібно поводитися самому та налаштовувати дітей на позитивні емоції, продемонструвала вправи на розвантаження психоемоційного напруження.

Важливо в сьогоднішній час направити зусилля педагогів та батьків для зміцнення національної ідентичності дітей як основи, яка виховує справжній патріотизм; сприяє формуванню у дітей позитивного образу своєї країни, утверджує активні позиції громадянина своєї країни, виховує ціннісне ставлення до своєї родини як частини свого народу, його історії, традицій, культури.

/Files/images/novini/semnar/Рисунок1.png

/Files/images/novini/semnar/Рисунок3.png

/Files/images/novini/semnar/Рисунок5.png

/Files/images/novini/semnar/Рисунок7.png

Кiлькiсть переглядiв: 171