Консультація з проблеми «Традиції та сучасність розвиваючого середовища в групах»

10.01.2024 року в приміщенні закладу дошкільної освіти №7 «Орлятко» відбулася консультація з проблеми «Традиції та сучасність розвиваючого середовища в групах». Вихователь Голик Юлія Леонідівна розкрила питання, що таке середовище. Адже розвивальне середовище – це сукупність умов, які забезпечують різнобічний розвиток дітей; це система матеріальних об'єктів їхньої діяльності. Створення в закладі дошкільної освіти повноцінного розвивального середовища та забезпечення відповідної позиції вихователя в організаціїдіяльності дітей – провідний засіб реалізації завдань сучасного реформування освіти. Тому що правильно організоване розвивальне середовище сприяє соціалізації дитини, впливає на всі аспекти її розвитку.

Юлія Леонідівна ознайомила педагогів закладу, яке має бути предметно-ігрове середовище для кожного вікового періоду та які мають бути центри (осередки) у кожній віковій групі.

З впевненістю можна зробити висновок, що головна роль у становленні особистості дитини дошкільного віку належить оточуючим його дорослим. Тому, наскільки вони зможуть оточити малюка увагою й любов'ю, створити необхідні умови для його розвитку, залежить подальше життя дошкільника.


/Files/images/novini/kolokvum/IMG_0232_новый размер.JPG

/Files/images/novini/kolokvum/IMG_0235_новый размер.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 28