Проєктна діяльність з національно-патріотичного виховання у Білоцерківському ЗДО №7 "Орлятко"

Проєктний метод навчання є одним із перспективних сучасних педагогічних технологій, адже це і конкретна практика роботи педагогів, що спрямована на формування у дітей певної системи інтелектуальних і практичних умінь, а також комплексний метод навчання. Справа в тому, що саме проєкти здатні пов'язати не дуже веселий освітній процес з реальними подіями, які час від часу відбуваються в житті дитини, що приваблює і може зацікавити навіть самого непосидючого малюка. Крім того, саме проєктна діяльність в ЗДО дозволяє перетворити будь-який колектив в згуртовану команду, члени якої зможуть спільно працювати над вирішенням навіть найскладніших і нетривіальних завдань. В таких умовах кожна дитина може відчути себе потрібним, зацікавленим у виконанні важливого завдання.

Тому 07.02.2024 року на базі нашого закладу дошкільної освіти відбулася педагогічна година з проблеми «Проєктна діяльність з національно-патріотичного виховання у ЗДО», де педагоги закладу презентували свої проєкти над якими вони працювали зі своїми вихованцями та їхніми батьками. Їх різноманітність вражала своєю змістовністю, яскравістю та цікавістю. Адже тематика відрізнялася одна від одної. Це такі проєкти, як: «Україна – моя Батьківщина», «Український віночок – символ українського народу», «Українські страви», «Вишиванка – душа України, вишиванка – святий оберіг», «Українці ми маленькі», «З колисковою та забавлянкою зростаємо», «Хліб – наше багатство, бережіть його!», «Українські народні казки».

Таким чином, в ході реалізації проєктів діти отримали можливість розкрити свою творчу жилку, намагалися показати всім свою індивідуальність. Все це вкрай сприятливо позначається на розвитку особистості дитини, сприяє формуванню нормальної самооцінки. Простіше кажучи, проєкти ідеально готують дошкільнят до їх подальшого навчання в школі.


Галерея "Проєктна діяльність в ЗДО"

Кiлькiсть переглядiв: 34