Святкування Міжнародного дня рідної мови у Білоцерківському ЗДО №7 «Орлятко»

Міжнародний день рідної мови — святкують 21 лютого, кожного року починаючи з 2000-го. На Генеральній конференції ЮНЕСКО, яку провели у листопаді 1999 року було проголошено про “підтримку мовного та культурного різноманіття і багатомовності”.

Для України сьогодення цей день є надважливим та актуальним як ніколи, адже виборюючи свободу для всіх українців, ми так само звільняємо мову від негативного впливу ворога та наклепів про “нарєчіє”.

Так і в нашому закладі дошкільної освіти №7 «Орлятко» сьогодні святкували Міжнародний день рідної мови. Вихованці прийшли святково одягнені, вони розказували вірші про рідну мову, співали пісні, грали в різноманітні ігри, під час яких добирали синоніми, антоніми, пестливі слова. День рідної мови — свято, що нагадує кожному про право розмовляти рідною мовою у своїй країні. Протягом багатьох віків наші предки відстоювали свободу української землі та мови, саме тому “солов'їна” — це цінне надбання та душа нашого суспільства. Українською гомоніли наші пращури, бабусі та дідусі, батьки, виспівували колисанки, сміялися і плакали рідною мовою. Ми та наші діти повинні зберегти українську мову у всій її красі, для майбутніх поколінь.

Тож, хоч у своєму повсякденному житті кожен громадянин має право спілкуватись будь-якою мовою, сьогодні саме той день, коли ми маємо плекати рідну мову: ту, заради якої сотні українських митців і громадських діячів віддавали свої життя у в’язницях і концтаборах і ту, за існування якої щоденно проливається кров наших захисників.

Плекай українську, адже мова — неодмінна складова будь-якої нації!


/Files/images/novini/rozvaga_vd_14052014/IMG_0629_новый размер.JPG

/Files/images/novini/rozvaga_vd_14052014/IMG_0623_новый размер.JPG

/Files/images/novini/rozvaga_vd_14052014/IMG_0636_новый размер.JPG

/Files/images/novini/rozvaga_vd_14052014/IMG_0631-2_новый размер.JPG

/Files/images/novini/rozvaga_vd_14052014/IMG_0634_новый размер.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 32