Схвалення Парціальної програми роботи гуртка з хореографії "Водограй" науково-методичною радою КОІПОПК

23 січня 2014 року відбулося засідання науково-методичної ради Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів.
Порядок денний передбачав розгляд ряду питань, серед яких було: про рукописи навчальних видань, адаптовані, інноваційні та авторські навчальні програми, електронні освітні ресурси, підготовлені педагогічними працівниками Київської області.

Науково-методична рада КОІПОПК розглянула низку програм, які успішно апробувалися у навчально-виховному процесі дошкільних навчальних закладів Київщини, серед них Парціальна програма роботи гуртка з хореографії "Водограй" (для дітей середнього та старшого дошкільного віку).
Програма з хореографії для дітей середнього та старшого дошкільного віку розроблена з урахуванням вимог Базового компонента дошкільної освіти (нова редакція), державних програм навчання і виховання дітей в яких визначено завдання музичного вихо­вання дітей середнього і старшого дошкільного віку, враховано принцип наступ­ності. Завдання відповідають програмовим вимогам, однак мають особливість, зумовлену врахуванням активності, виняткової рухливості дітей цього віку, прагненням до музично-ритмічної діяльності, підвищеним інтересом до танцювальних мелодій і танців, в яких дитина найкраще самовиражається, імпровізує і фантазує.

Зміст і структура занять у програмі відповідають віковим особливостям розвитку дошкільників, провідній ігровій діяльності дітей та історичній логіці розвитку хореографічного мистецтва. Діти збагачують елементарний досвід сприймання танцювальних рухів і образів, способів їх виконання, набувають нового досвіду художньо-практичної діяльності танцювального виконавства та дитячої виконавської творчості у співробітництві з педагогом і одне з одним, переймаючи від дорослого образну мову і більш різноманітний хореографічний досвід, перетворюючи його на свій власний, набуваючи практики експериментування у царині рухів і таночків.

Членами науково-методичної ради КОІПОПК було прийнято рішення щодо подання програми на експертизу щодо надання її грифа Міністерства освіти і науки України.

Вітаємо педагога нашого дошкільного навчального закладу
з успіхом!


/Files/images/P1236712.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 157