Консультація-презентація "Кольорові палички Кюїзенера та блоки Дьенеша у роботі з дошкільнятами"

12.03.2014 року в дошкільному навчальному закладі № 7 "Орлятко" педагог Василенко Л.В. провела консультацію-презентацію "Кольорові палички Кюїзенера та блоки Дьенеша у роботі з дошкільнятами". Завдяки змістовному та цікавому матеріалу Любов Василівна ознайомила педагогів закладу з паличками Кюїзенера як універсальним дидактичним матеріалом для розвитку у дітей математичних здібностей. Вона наголосила, що основні особливості цього дидактичного матеріалу-абстрактність, універсальність, висока ефективність.

Ефективне застосування паличок X. Кюїзенера можливо в поєднанні з іншими посібниками, дидактичними матеріалами, а також і самостійно. Палички, як і інші дидактичні засоби розвитку математичних уявлень у дітей, є одночасно знаряддям професійної роботи педагога та інструментом навчально-пізнавальної діяльності дитини. Велика їх роль в реалізації принципу наочності, поданні складних абстрактних математичних понять у доступній формі малюкам, в оволодінні способами дій, необхідних для виникнення у дітей елементарних математичних уявлень.

Також педагог Василенко Л.В. ознайомила вихователів дошкільного закладу з методикою угорського педагога Золтана Дьенеша. Основна мета навчання дитини за цією методикою вирішувати логічні задачі за властивостями: формою, кольором, розміром, товщиною. Родзинка полягає в тому, що різноманітних завдань може бути багато, але навіть самі батьки можуть виготовити нові ігри.


/Files/images/novini/konsultats/IMG_4429_новый размер.JPG

/Files/images/novini/konsultats/IMG_4425_новый размер.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 677