Участь у засіданні науково-методичної ради НМЦ

26 березня 2014 року в Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 11 Білоцерківської міської ради Київської області відбулося засідання науково-методичної ради науково-методичного центру м. Білої Церкви, в якому взяла участь завідувач нашого дошкільного навчального закладу, Собчук Лілія Володимирівна. Вона прозвітувала про роботу закладу, як опорного закладу освіти, з вересня 2012 року, з проблеми: "Організація правової освіти дошкільників".

Лілія Володимирівна зазначила, що дитинство – це унікальний період, коли формуються риси характеру, основи моделі поведінки, ставлення до себе і навколишнього світу. Мала дитина подібна до губки, яка жадібно вбирає уміння, знання, погляди та думки. Тому моральні основи правового виховання закладаються саме в дитинстві у моральних відносинах у родині, дитячому колективі. Система правової освіти і виховання має бути бпезерервною, починаючи з дошкільного навчального закладу, продовжуючись у школі і т.д.

Початкова правова освіта здобувається у дошкільному навчальному закладі, де дітям надаються початкові знання про норми поведінки, формуються навички їх дотримання, виховується повага до батьків, вихователів, ровесників, людей похилого віку.

Завершуючи свій виступ, Лілія Володимирівна наголосила, що наш досвід роботи з правового виховання дітей дошкільного віку доводить, що найважливішим у реалізації правової освіти дошкільнят є те, що формується модель компетентного дошкільника, який не почуває себе самотнім за межами рідного садочку, а відчуває постійну підтримку, бо залишається активним учасником його життя.


/Files/images/P3260014.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 95