Взаємовідвідування в дошкільному навчальному закладі

Праця дітей дошкільного віку є найважливішим засобом виховання. Весь процес виховання дітей у дитячому садку може і повинен бути організований так, щоб вони навчилися розуміти користь і необхідність праці для себе і для колективу, ставилися до роботи з любов'ю, бачили в ній радість, адже це необхідна умова для прояву творчостіі особистості, її талантів.

Праця дітей у природі створює сприятливі умови для фізичного розвитку дітей, стимулює дії різних органів, зміцнює нервову систему, велике значення має праця в природі для розумового і сенсорного розвитку дітей. У цій праці поєднуються розумові і вольові зусилля. Праця в природі пов'язана з розширенням кругозору дітей, отриманням доступних знань, наприклад, про грунт, посадковий матеріал, трудові процеси, знаряддя праці. Це сприяє розвитку спостережливості, допитливості дітей, виховує в них інтерес до сільськогосподарської праці, і повагу до людей, які нею займаються.

30.04.2015 року в нашому дошкільному навчальному закладі відбулося взаємовідвідування з трудового виховання. Педагоги відвідали заняття колеги, Рось Діни Іванівни, молоді фахівці набиралися педагогічного досвіду у наставника. Діти з задоволенням висаджували та висівали цибулю, правильно засипали і поливали її. Під час праці на земельній ділянці діти закріпили техніку безпеки при користуванні інвентарем. Праця дітей на городі принесла їм масу задоволення, бажання бути дбайливим та відповідальним.


Кiлькiсть переглядiв: 126