Театралізована вистава "Золоте курча"

У будь-якому віці в казках можна відкрити щось таємне і хвилююче. Слухаючи їх у дитинстві, людина несвідомо накопичує цілий «банк життєвих ситуацій», тому дуже важливо, щоб усвідомлення «казкових уроків» починалося з раннього віку, з відповіді на запитання: «Чого нас вчить казка?».

Залучення до театру дітей дошкільного віку пов'язано в основному з виставами - казками. Враховується інтерес дітей до цього жанру, доступність дитячому сприйняттю, а також суспільне значення казки для морального і естетичного виховання дітей. Найбільш доцільною формою роботи у цьому напрямку вважається театралізована діяльність.

Виховні можливості театралізованої діяльності широкі. Беручи участь у ній, діти знайомляться з навколишнім світом у всьому його різноманітті через образи, фарби, звуки, а вміло поставлені питання змушують їх думати, аналізувати, робити висновки і узагальнення. З розумовим розвитком тісно пов'язана виразність реплік персонажів, непомітно активізується словник дитини, удосконалюється звукова культура її мови, її інтонаційний лад. Можна стверджувати, що театралізована діяльність є джерелом розвитку почуттів, глибоких переживань і відкриттів дитини, залучає її до духовних цінностей. Це - конкретний, зримий результат. Але не менш важливо, театралізовані заняття розвивають емоційну сферу дитини, примушують її співчувати персонажам, співпереживати подіям, які розігруються.

Театральне дійство, чи музична казка, лялькова вистава чи інсценізована сюжетна гра – це перш за все для дитини свято, нехай маленьке, але свято з посмішками, оплесками і гарним настроєм. Тому і в нашому дошкільному навчальному закладі ще з раннього віку ми привчаємо дітей до прекрасного з допомогою казки. 18.05.2016року відбувся показ театралізованої вистави «Золоте курча». Діти з задоволенням переглянули виставу, яка несла в собі повчальний характер. Поринули у світ цікавого мистецтва, захопилися чудовою грою акторів, які намагалися активізувати дітей протягом вистави, ведучи з ними діалог. Дошкільнята співпереживали героям казки, намагалися їм допомогти. Малята отримали масу задоволення від перегляду театралізованої вистави та багато позитивних вражень.


/Files/images/novini/P5180506_новый размер.JPG

/Files/images/novini/P5180507_новый размер.JPG

/Files/images/novini/P5180512_новый размер.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 116